Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody a prognózy regionálního rozvoje (URBV / PMPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URBV / PMPR - Metody a prognózy regionálního rozvoje, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Současná struktura osídlení, meziregionální vztahyRozvojové trendy osídleníStrategické dokumenty na úrovní státu, krajů a obcíPlánování rozvoje městaRozvojové trendy osídleníÚzemní ekonomiePřírodní rámec města a regionuRozvojové trendy osídlení

Získané způsobilosti

Posluchači jsou seznámeni s metodami a prognózování regionálního rozvoje. Jsou schopni volit mezi jednotlivými metododami progóz a správně prezentovat jejich výsledky

Literatura

ADAMEC, V. Applied statistics. Statistics I : descriptive statistics : linear regression and correlation : categorical data : time series : statistical indices, Mendelova univerzita, Brno 2010. BLAŽEK, J., UHLÍŘ, D. Teorie regionálního rozvoje. Karolinum, Praha, 2002. HRABÁNKOVÁ,M. Vybrané diagnostické metody pro sledování regionálního rozvoje, České Budějovice, Jihočeská univerzita, 2006. HAMPL, M. a kol. Geografická organizace společnosti a transformační procesy v České republice, Přírodovědecká fakulta University Karlovy, 1996. HAMPL, M., GARDAVSKÝ, V., KüHNL, K. Regionální struktura a vývoj systému osídlení ČSR, Univerzita Karlova Praha 1989. BLAŽEK, J. Regionální vývoj a regionální politika: hlavní přístupy v zemích západní Evropy. PřFUK Praha, 1993. HAMPL, M. a kol. Regionální vývoj: specifika české transformace, evropská integrace a obecná teorie. UK Praha, 2001.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je docházka ve cvičeních a zpracování zadané semestrální práce. Zkouška je udělena na základě písemného testu.

Garant

Ing. Martin Maštálka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Maštálka, Ph.D.Ing. Martin Maštálka, Ph.D.