Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Regionalistika a regionální politika (URBV / PRRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URBV / PRRP - Regionalistika a regionální politika, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod - definice pojmů region, regionální rozvoj?Regionalizace, vlastnosti a struktury regionůRegionální procesy (urbanizace, suburbanizace?)Plánování na úrovni regionů ? typy regionálních politikRegionální politika jako strategie, Nástroje regionální politikyEkonomické a územní aspekty regionální politikyRegionální politika.EURegionální politika v ČR.Regionální politika na úrovni regionůProblémové regiony - jejich identifikace a vymezeníTechnická a dopravní infrastruktura na úrovni regionůRozvoj lidských zdrojů a jejich význam pro regionální politikuPodpora vědy a výzkumu, podpora podnikáníOchrana životního prostředí jako předpoklad regionální stability

Získané způsobilosti

Student bude schopen globálního pohledu na prostorové jevy a procesy, které se v našich podmínkách odehrávají s hlubším porozuměním vazeb regionálních věd a regionální politiky.

Literatura

Šilhánková, V. Vybraná témata z regionálního rozvoje, Univerzita Pardubice, 2010. Mates, P., Wokoun, R. Malá encyklopedie regionalistiky a veřejné správy, Praha: Prospektrum, 2001. Toth, P. Regionální politika. Praha: Oeconomica 2005. WOKOUN, R. Regionální rozvoj: východiska regionálního rozvoje, regionální politika, teorie, strategie a programování. Praha, 2008.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě přijetí seminární práce, písemného testu, případně ústního přezkoušení.

Garant

Ing. Martin Maštálka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Maštálka, Ph.D.Ing. Martin Maštálka, Ph.D.