Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a praxe rozvoje měst a obcí (URBV / PTRM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URBV / PTRM - Teorie a praxe rozvoje měst a obcí, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Role veřejné správy ve fungování a prostorovém rozvoji sídla.Role strategického plánování ve veřejné správě.Koncepce bytové politiky.Vliv veřejné správy na rekonverzi a revitalizaci brownfields.Koncepce podpory místního cestovního ruchu.Místní koncepce v oblasti kultury, sportu a volnočasových aktivit.Koncepce rozvoje dopravní a technické infrastruktury sídla.Veřejné prostory jako indikátory kvality fungování sídla.

Získané způsobilosti

Student je schopen po absolvování předmětu rozeznat základní vlivy dílčích rozvojových politik na fungování městského organismu. Je schopen vnímat provázanost jednotlivých kroků při rozvoji města.

Literatura

ŠILHÁNKOVÁ, V. a kol. Rekonverze (vojenských) browfields. Univerzita Pardubice, 2006. Šilhánková, V. Vybraná témata z regionálního rozvoje, Univerzita Pardubice, 2010. ŠILHÁNKOVÁ, V. Koncepce bytové politiky malá a středně velká města. Univerzita Pardubice, 2006. ŠILHÁNKOVÁ, V., KUČEROVÁ Z. Koncepce bytové politiky pro středně velká a malá města v systému plánovacích nástrojů měst. Brno, 2006. KOUTNÝ, J. Moderní urbanistické koncepce. Ústav územního rozvoje, 2005. Hrabalová, S. Teorie a praxe rozvoje měst a obcí. Brno, Masarykova univerzita, 2004. ISBN 80-210-3356-8.Šilhánková, V., Koutný, J., Čablová, M. Urbanismus a územní plánování, Univerzita Pardubice, 2010.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě splnění prezence na seminářích (minimální účast 70%), přijetí a odsouhlasení seminární práce vyučujícím. Zkouška bude udělena po úspěšném absolvování závěrečné písemné zkoušky.

Garant

Ing. Martin Maštálka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Maštálka, Ph.D.Ing. Martin Maštálka, Ph.D.