Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Urbanismus a územní plánování (URBV / PUUP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URBV / PUUP - Urbanismus a územní plánování, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Urbanismus - úvod, pojmy, teorie.Vývoj stavby měst do 19. stol.Vývoj stavby měst od 19. stol.Urbanistická kompozice.Uspořádání a organizace sídla; Funkce bydlení.Funkční složky sídel - občanská vybavenost a výroba.Doprava a technická infrastruktura na úrovni sídla.Zeleň v sídle.Územní plánování - teorie, pojmy, legislativa.Typy územně plánovacích dokumentací a podkladů.Proces tvorby územně plánovacích dokumentací a podkladů.Urbanistická ekonomie.Krajinotvorba a venkovská sídla.Obnova sídel.

Získané způsobilosti

Student bude schopen řešit dílčí problémy související s prostorovým uspořádáním území, a to jak v oblasti uplatňování prostorových plánovacích nástrojů územního plánování.

Literatura

Šilhánková, V., Koutný, J., Čablová, M. Urbanismus a územní plánování, Univerzita Pardubice, 2010. Newman, P., Thornlay, A.:. Planning World Cities, Urbanization and Urban Politics, Palgrave London 2005. ŠILHÁNKOVÁ, V. Veřejné prostory, Civitas per Populi, Brno 2003. Arnstberg, K.-O., Bergström, I. Eight Postulates on Planning, Formas, Stockholm 2003. Allmendinger, P.:. Planning Theory, Palgrave London 2002. LeGates, R.T., Stout, F.:. The City Leader, Routledge Tailor & Francis Group, London and New York, 2003 reprinted 2005.

Požadavky

Zkouška je udělena na základě vypracované semestrální práce na jedno ze zadaných témat a písemného testu.

Garant

Ing. Martin Maštálka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Maštálka, Ph.D.Ing. Martin Maštálka, Ph.D.