Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inform.Systems in Region. Administration (USII / AISR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / AISR - Inform.Systems in Region. Administration, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy, informace a její definice, základy teorie systémů.Data a operace s daty, kvalita dat.Klasifikace IS.Vývoj IS.Životní cyklus IS.Modelování procesů.Kvalita softwaru a informačních systémů.Informační technologie blízké budoucnosti.Informační činnosti státní správy, eGovernment.Standardy a jejich návrhy v oblasti IS.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aktivně se podílet na projektech implementace informačních a komunikačních technologií jak ve veřejné správě, tak v komerční sféře.

Literatura

Alter S. Information Systems: The Foundation of E-Business. Upper Sadle River, 2002. http://www.uml.org/Stair R. M., Reynolds G. W. Principles of Information Systems. 2005. ISBN 0-619-06489-7.http://www.yourdon.info/jesa/jesa.phphttp://yourdon.com/strucanalysis/wiki/index.php?title=Table_of_ContentsWard J., Peppard J. Strategic planning for information systems. Chichester, 2002. ISBN 0-470-84147-8.

Požadavky

Zápočet: je udělen na základě vypracování a úspěšné obhajoby zadaných úkolů ve stanovených termínech. Zkouška: skládá se z písemné a ústní části. Prověřuje se stupeň znalostí a schopnost aplikovat nabyté znalosti na řešení praktických problémů. Podmínkou je zápočet a pro přistoupení k ústní části je potřeba získat min. 65 % z maximálního možného bodového zisku z písemné části.Podrobné (upřesňující) požadavky jsou zveřejněny při zahájení semestru ve Stagu formou "Publikace studijních materiálů".

Garant

doc. Ing. Jitka Komárková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jitka Komárková, Ph.D.Ing. Oldřich Horák, Ph.D.