Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cartography (USII / AKAR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / AKAR - Cartography, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do kartografieMatematické základy kartografických dělKartografická zobrazeníObsah a náplň mapJazyk mapyKartografiké vyjadřovací prostředkyBarva v mapovém obsahuPopis a písmo na mapáchPráce při vzniku mapyDějiny světové kartografieStaré mapy našich zemí

Získané způsobilosti

Student bude schopen se orientovat v problematice geografické kartografie a tematické kartografie. Kromě toho bude student schopen tyto metody aplikovat.

Literatura

VOŽENÍLEK, V. Aplikovaná kartografie I - tematické mapy. Olomouc, 1999. ČAPEK R. Geografická kartografie. Praha, 1992. MIKLOŠIK F. Státní mapová díla České republiky. Brno, 1997. KAŇOK, J. Tematická kartografie. Ostrava, 1999.

Požadavky

Předmět je absolvován na základě odevzdání a uznání všech individuálních úkolů zadaných v rámci cvičení v doporučeném termínu, nejpozději však do konce přednáškového období, absolvování závěrečné písemné práce a ústního přezkoušení.

Garant

Mgr. Pavel Sedlák, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel Sedlák, Ph.D.Mgr. Pavel Sedlák, Ph.D.