Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Knowledge Management (USII / ARZN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / ARZN - Knowledge Management, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Konceptuální pohled na řízení znalostí, úloha znalostí v organizaci.Architektura systému pro podporu řízení znalostí.Faktory ovlivňující řízení znalostí.Vlivy řízení znalostí na organizaci, hodnocení řízení znalostí v organizaci.Schémata pro reprezentaci znalostí.Ontologie a vytváření bází znalostí.Sémantický web, RDF, OWL, konceptuální a myšlenkové mapy.Vyhledávání informací z množiny textových dokumentů.Vyhledávání na webu.Objevování znalostí v databázích, repositáře znalostí.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by měl student rozumět základním přístupům k řízení znalostí, měl by umět navrhnout systémy na podporu řízení znalostí a základní schémata pro reprezentaci znalostí, měl by umět používat základní metody objevování znalostí v databázích, na webu i v dokumentech.

Literatura

SCHWARTZ, D.S. Encyclopedia of Knowledge Management. Londýn, 2006. AWARD, E.M., GHAZIRI, H.M. Knowledge Management. Upper Saddle River, 2004. LIEBOWITZ, J. Knowledge Management Handbook. Boca Raton, 1999. BORGHOFF, U., PARESCHI, R. Information Technology for Knowledge Management. Berlín, 1998.

Požadavky

Podmínkou zápočtu je zpracování a úspěšné obhájení dvou praktických projektů, při nichž student prokáže schopnost aplikovat získané teoretické znalosti, a to s úspěšností minimálně 60% a písemné přezkoušení v průběhu semestru. Vyhodnocení zápočtu: 60% hodnocení projektů, 40% hodnocení písemného přezkoušení.

Garant

doc. Ing. Petr Hájek, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Hájek, Ph.D.