Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět System Integration (USII / ASIN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / ASIN - System Integration, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Systémové principy řízení.Základy ekonomické kybernetikypřehledu o řízení a sdělování se zaměřením na informační systémy podniku.Vytváření modelů reálného systému v hierarchicky uspořádaných systémech.Časové vymezení dynamických systémů řízení na strategické a taktické úrovni.Pojmový aparát strategie řízení a cílového chování informačního a komunikačního systému (ICT) - informační strategie.Možnosti zajišťování informačních služeb na definovaném prostředí podniku.Možnosti vlastního vývoje, nákupu, outsourcingu a zdůvodnitelné systémové integrace ICT na definovaných úrovních řízení.Možnosti metriky a měření ekonomických přínosů systémové integrace v informačních službách definované úrovně podniku.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen vytvořit model reálného systému v hierarchicky uspořádaných systémech a popsat možnosti zajišťování informačních služeb na definovaném prostředí podniku.

Literatura

Serain, D. Middleware and Enterprise Application Integration. Springer, 2002. ISBN 978-1852335700.Howson, C. Successful Business Intelligence: Secrets to Making BI a Killer App. McGraw-Hill Osborne Media, 2007. ISBN 978-0071498517.

Požadavky

Zápočet: je udělen na základě vypracování a úspěšné obhajoby zadaných úkolů a samostatné práce na zadané téma ve stanovených termínech.Zkouška: ústní. Prověřuje se stupeň znalostí a schopnost aplikovat nabyté znalosti na řešení praktických problémů. Podmínkou je zápočet. Klasifikace je založena na hodnocení samostatné práce a výkonu u ústní zkoušky.Podrobné (upřesňující) požadavky jsou zveřejněny při zahájení semestru.

Garant

Ing. Pavel Jirava, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Jirava, Ph.D.Ing. Hana Kopáčková, Ph.D.Ing. Hana Kopáčková, Ph.D.