Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Theory of Systems I (USII / ATSY1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / ATSY1 - Theory of Systems I, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do obecné teorie systémů a obecné vlastnosti systémů.Popis statického a dynamického systému.Příklady kybernetických systémů.Definice, rozdělení a úvodní matematický popis řídících systémů.Prvky, vlastnosti a charakteristiky lineárních řídících systémů.Modelování a tvorba simulačních modelů řídících systémů.Nástroje pro modelování a simulaci systémů v prostředí MATLAB\Simulink\Continuous.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen využívat matematické nástroje pro analýzu logických, spojitých lineárních a fuzzy systémů řízení, na jejich základě vytvořit matematický model a ten následně v MATLAB/Simulinku realizovat a analyzovat.

Literatura

Shinners, S. M. Advanced Modern Control System Theory and Design, John Wiley and Sons, Inc., NY, 1998. Wiley, 1998. ISBN 0471-31857-4.DORF, R. C. Modern Control Systems, 5th ed., Addison-Wesley : NY, 1990. ISBN 0-201-14278-3.SKOGESTAD, S. - POSTLETHWAITE, I. Multivariable feedback control : analysis and design. Chichester : John Wiley & Sons, 1996.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu:- minimální účast na cvičeních a splnění průběžných úkolů na cvičeních;- absolvovat zápočtový test na závěrečném cvičení. Zkouška:- písemná forma zkoušky.

Garant

doc. Ing. Jiří Křupka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Křupka, Ph.D.Ing. Pavel Jirava, Ph.D.doc. Ing. Jiří Křupka, Ph.D.