Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronické informační zdroje (USII / KEIZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / KEIZ - Elektronické informační zdroje, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Co jsou elektronické informační zdroje .Vyhledávací strategie, vyhledávání na webu.Online katalogy.Bibliografické rešerše, bibliografické citace.Databáze profesionálních informací: z oblasti přírodních, technických, společenských věd.Archivy VŠ prací.EIZ na UPCE - Univerzitní knihovnaPraktická příprava ? ukázky a řešení zadaných dílčích a semestrálních úkolů.

Získané způsobilosti

Předmět je určen pro studenty 1 a vyšších ročníků. Pomůže studentům v seznámení s EIZ dostupnými v knihovně UPCE a dále s EIZ dostupnými na internetu. Získané dovednosti využijí při zpracovávání závěrečných prací, seminárních prací i v praktickém životě při vyhledávání odborných informací..

Literatura

FABIÁN, Ondřej. Elektronické informační zdroje. Brno, 2012. CEJPEK, J. Informace, komunikace a myšlení: úvod do informační vědy. Praha-Karolinum, 2005. Reitz, J., M. ODLIS - Online Dictionary for Library and Information Science. Bibliografické normy: ISO ČSN 690, ISO ČSN 690-2. Papík, R. Elektronické informační zdroje. Fulton, C. Information Pathways: A Problem-Solving Approach to Information Literacy. Plymouth, 2010. ISBN 0810874261.Bratková, E. Světové rešeršní systémy WWW Top Search Engines .

Požadavky

Zápočet: je udělen na základě vypracování a úspěšné obhajoby zadaných úkolů ve stanovených termínech, v souladu s platnými předpisy na FES - Univerzita Pardubice

Garant

Ing. Pavel Jirava, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Jirava, Ph.D.