Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Geografické informační systémy II (USII / KGIS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / KGIS2 - Geografické informační systémy II, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky dálkového průzkumu Země (DPZ)Fyzikální podstata dálkového průzkumu Země a spektrální projev vybraných druhů povrchů v jednotlivých částech spektraKonvenční metody DPZDálkový průzkum v teplotní části spektraDálkový průzkum v mikrovlnné časti spektraDružicové systémyAplikace DPZPředzpracování obrazových záznamůZvýraznění obrazových záznamůProstorová zvýrazněníSpektrální zvýrazněníKlasifikace digitálního obrazového záznamuZjišťování změn na materiálech DPZ

Získané způsobilosti

Student bude schopen se orientovat v problematice dálkového průzkumu Země a digitálního zpracování obrazu. Kromě toho bude student schopen zvolenou technologii aplikovat.

Literatura

DOBROVOLNÝ, P. Dálkový průzkum Země. Brno, 1998. VOŽENÍLEK, V. Geografické informační systémy I - pojetí, historie, základní komponenty. Olomouc, 2001. LILLESAND, T. M., KIEFER, R. W. Remote Sensing and Image Interpretation. 2005. ISBN 047087001X.http://gis.vsb.cz/dokumenty/dns-gps/at_download/file/LIU, J. G. Essential Image Processing and Gis For Remote Sensing. 2009. ISBN 9780470510315.KOMÁRKOVÁ, J., KOPÁČKOVÁ, H. Geografické informační systémy (pro kombinovanou formu studia). Pardubice, 2005. ISBN 80-7194-819-5.TUČEK, J. Geografické informační systémy. Teorie a praxe. Praha, 1998. ISBN 80-7226-091-X.LONGLEY, P. A., GOODCHILD, M. F., MAGUIRE, D. J., RHIND, D. W. Geographic Information Systems and Science. Wiley, 2005. ISBN 978-0470870013.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě vypracování samostatného projektu.Zkouška se skládá z písemné a ústní části. Prověřuje se stupeň znalostí a schopnost aplikovat nabyté znalosti na řešení praktických problémů.

Garant

Mgr. Pavel Sedlák, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavel Sedlák, Ph.D.doc. Ing. Jitka Komárková, Ph.D.Mgr. Pavel Sedlák, Ph.D.