Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy regionů (USII / KISR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / KISR - Informační systémy regionů, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy, data a jejich kvalita, informace a její definice, informační systém, velmi stručný úvod do základů teorie systémů.Informatizace veřejné správy, rozvoj eGovernmentu v ČR a EU (eEurope, Smart Administration).Zákon o eGovernmentu, hexagon veřejné správy, základní registry, datové schránky, komunikační infrastruktura, CzechPoint.Klasifikace informačních systémů.Systémová integrace. Varianty řešení informačního systému.Životní cyklus informačního systému.Metodiky vývoje informačních systémů, MMDIS.Funkční analýza a modelování procesů.Projekty řízení informačních systémů.Kvalita informačních systémů a její hodnocení, modely kvality.Bezpečnost informačních systémů, bezpečnostní hrozby, bezpečnostní politika.IS MUNIS a IS LCS Helios IQ - praktické ukázky nabízených funkcí.--------------Ve Stagu je jako upřesňující materiál k dispozici osnova přednášek pro prezenční formu studia.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aktivně se podílet na projektech implementace informačních a komunikačních technologií jak ve veřejné správě, tak v komerční sféře.

Literatura

Valacich, J, George, J., Hoffer, J. A. Essentials of Systems Analysis and Design, 5/E. Prentice Hall, 2011. ISBN 9780137067114.Kroenke, D. MIS Essentials, 2/E. Prentice Hall, 2011. ISBN 9780138018825.Schwalbe, K. Řízení projektů v IT. Praha, 2011. ISBN 9788025128824.Komárková J., Kopáčková H., Bílková R., Máchová R. Úvod do informačních systémů: pro kombinovanou formu studia. Pardubice, 2006. Voříšek J. a kol. Aplikační služby IS/ICT formou ASP: Proč a jak pronajímat informatické služby. Praha, 2004. ISBN 80-247-0620-2.Fowler, M. Destilované UML. Praha, 2009. ISBN 978-80-247-2062-3.http://www.yourdon.info/jesa/jesa.phpŠimonová, S. Modelování procesů a dat pro zvyšování kvality. Univerzita Pardubice, 2009. ISBN 978-80-7395-205-1.http://www.uml.org/http://yourdon.com/strucanalysis/wiki/index.php?title=Table_of_Contents

Požadavky

Zápočet: je udělen na základě vypracování a úspěšné obhajoby zadaných úkolů ve stanovených termínech. Zkouška: skládá se z písemné a ústní části. Prověřuje se stupeň znalostí a schopnost aplikovat nabyté znalosti na řešení praktických problémů. Podmínkou je zápočet a pro přistoupení k ústní části je potřeba získat min. 65 % z maximálního možného bodového zisku z písemné části.Podrobné (upřesňující) požadavky jsou zveřejněny při zahájení semestru ve Stagu formou "Publikace studijních materiálů".

Garant

doc. Ing. Jitka Komárková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Hana Jonášová, Ph.D.doc. Ing. Jitka Komárková, Ph.D.Ing. Hana Jonášová, Ph.D.doc. Ing. Jitka Komárková, Ph.D.