Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody a nástroje Business Intelligence (USII / KMNB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / KMNB - Metody a nástroje Business Intelligence, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy a principy práce s tabulkovým procesorem.Formátování, grafická úprava tabulky, adresace.Základní údaje o vzorcích a funkcích.Práce s grafem.Příprava k tisku.Práce s rozsáhlým seznamem, filtrování, kontingenční tabulka.Funkce (logické, informační, statistické, matematické, vyhledávací, chybové).Manipulace s textem a datem.Základy práce s podmíněnými funkcemi.Odhalování problémů.

Získané způsobilosti

Student bude seznámen se základními zástupci všech typů funkcí a po absolvování bude umět rozhodnout o vhodnosti použití těchto funkcí v konkrétní situaci. Student bude schopen pracovat s rozsáhlými seznamy, libovolně editovat a předzpracovávat data, připravit grafy pro názornou prezentaci, a využít dalších nástrojů, které Excel nabízí.

Literatura

Brož, M. Microsoft Excel pro manažery a ekonomy. Computer Press. ISBN 80-251-1307-8.Brož, M. Microsoft Office Excel 2007, Podrobná uživatelská příručka, Computer Press, 408 stran. Computer Press, 2007. ISBN 9788025118221.Jonášová, H. Zpracování dat v Excelu (verze 2007). Univerzita Pardubice, 2009. ISBN 978-80-7395-192-4.Laurenčík, M. EXCEL pro management, ekonomy a podnikatele. Computer Media, 2012. ISBN 978-80-7402-096-4.Šťastný Z. Matematické a statistické výpočty v Microsoft Excelu. Praha: Computer Press, 1999. ISBN 80-7226-14149-X.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Zápočet je udělen za splnění úkolů, které jsou při zahájení semestru zveřejněny ve studijních materiálech ve stagu.Požadavky ke zkoušce:Podmínkou je zápočet. Zkouška se skládá z písemné části na PC, která prověřuje schopnost vypracování praktických příkladů.Bližší informace jsou ve studijních materiálech ve stagu.

Garant

doc. Ing. Jiří Křupka, Ph.D.doc. Ing. Pavel Petr, Ph.D.

Vyučující

Ing. Miloslava Kašparová, Ph.D.doc. Ing. Jiří Křupka, Ph.D.doc. Ing. Pavel Petr, Ph.D.