Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody zpracování akustických signálů (USII / KMZA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / KMZA - Metody zpracování akustických signálů, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Fyzikální základ akustických signálůDigitalizace akustických signálůReprezentace akustických signálů v počítačiAkustický signál jako náhodný procesMetody zpracování v časové a frekvenční oblastiSpecifické vlastnosti akustického signálu lidské řečiÚvod do pokročilých metod zpracování akustických dat

Získané způsobilosti

V předmětu je kladen důraz na porozumění základním charakteristikám akustických signálů, charakteristikám zdrojů těchto signálů a praktickým možnostem zpracování pomocí výpočetní techniky. V průběhu výuky student získá znalosti, které aplikuje v praktickém projektu. Výuka je realizována s pomocí programových prostředků Excel, Matlab, FreeMat.

Literatura

Uhlíř, J., Sovka, P. Číslicové zpracování signálu. ČVUT. PSUTKA, Josef, a další. Mluvíme s počítačem česky. Praha : Academia Praha, 2006. ISBN-80-200-1309-1, 2006. Kozumplík, J., a kol. Číslicové zpracování signálů v prostředí Matlab. Vysoké učení technické v Brně, 2001. ISBN 80-214-1964-4.Sovka, P., Pollák, P. Vybrané metody číslicového zpracování signálů. Vydavatelství ČVUT, 2003. ISBN 80-01-02821-6.

Požadavky

Zápočet: Úspěšné obhájení praktického projektu, při němž student prokáže schopnost aplikovat získané znalosti.

Garant

Ing. Oldřich Horák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Oldřich Horák, Ph.D.