Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostorová analýza území (USII / KPAU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / KPAU - Prostorová analýza území, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prostorové analýzy: definice, historie, cíle.Typy používaných metod.Typy dat a vztah k prostorovým analýzám.Analýzy bodových dat.Analýzy liniových dat.Analýzy polygonových dat.Analýzy rastrových dat.Geostatistické analytické metody.

Získané způsobilosti

Posluchač bude po absolvování předmětu schopen samostatně zpracovávat komplexně pojaté prostorové analýzy.

Literatura

KOMÁRKOVÁ, J., KOPÁČKOVÁ, H. Geografické informační systémy (pro kombinovanou formu studia). Pardubice, 2005. ISBN 80-7194-819-5.LONGLEY, P.A., GOODCHILD, M., MAGUIRE, D.J., RHIND, D,W. Geographic Information Systems and Science. John Wiley & Sons, 2010. ISBN 978-0470721445.http://gis.vsb.cz/pad/SLOCUM, T.A. Thematic cartography and geovisualization. Upper Saddle River : Pearson Education, 2009. ISBN 978-0-13-229834-6.Voženílek V. Aplikovaná kartografie I. Olomouc, 2004. ISBN 80-244-0270-X.

Požadavky

Zápočet: je udělen na základě samostatného vypracování a odevzdání projektu v souladu se stanovenými požadavky a ve stanoveném termínu. Odevzdán bude projekt, data a dokumentace projektu.Zkouška: ústní - rozprava nad projektem. Prověřuje se stupeň znalostí a schopnost aplikovat nabyté znalosti na řešení praktických problémů. Podmínkou je zápočet. Podrobné (upřesňující) požadavky jsou zveřejněny při zahájení semestru ve Stagu formou "Publikace studijních materiálů".

Garant

doc. Ing. Jitka Komárková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jitka Komárková, Ph.D.