Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy ve veřejné správě (USII / KPIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / KPIS - Informační systémy ve veřejné správě, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Metodiky, metody, techniky a nástroje systémové analýzy a navrhování IS.Case nástroje v životním cyklu projektu.Strukturované a objektově orientované přístupy.Datové struktury, relační model.Objektové modelování, principy.Modelovací standard UML.Modelování procesů, procesní přístup.Analýza a design bude prováděn v (demo) verzích strukturovaně i objektově orientovaných produktů (např. MS Visio, case/4/0, CaseStudio, CraftCase, ARIS).

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu student bude umět uplatnit vybrané metody a techniky současných metodik pro analýzu a návrh informačních systémů, student bude umět použít jak strukturovaný tak objektový přístup, student bude schopen modelovat ve vybraných modelovacích nástrojích typu case.

Literatura

1) Šimonová,S. Modelování procesů a dat pro zvyšování kvality. Univerzita Pardubice, 2009. Šimonová, S., Myšková, R., Jirava, P. Projektování informačních systémů - UML, procesní řízení. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2006. Vrana, I., Richta, K. Zásady a postupy zavádění podnikových informačních systémů. Praha: Grada, 2005. Kraval, I. Objektové modelování pomocí UML v praxi, díl 1. e-kniha, 2005. Eriksson, H. UML 2 Toolkit. Indianapolis: Wiley, 2004. ISBN 0-471-46361-2.

Požadavky

Zápočet je udělen za splnění úkolů, které jsou při zahájení semestru zveřejněny ve Stagu formou "Studijní materiály".Zkouška se skládá z části písemné a ústní. Prověřuje teoretické znalosti probírané problematiky a schopnost vypracování praktických příkladů.

Garant

doc. Ing. Stanislava Šimonová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Stanislava Šimonová, Ph.D.