Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování robotických systémů (USII / KPRS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / KPRS - Programování robotických systémů, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy z oblasti robotiky.Robotické aplikace - možnosti a využití.Robotické vozítko - možnosti a využití.Pohyb v neznámém prostředí.Pohyb vpřed.Chování u překážky - zastavení, objetí překážky.Základní fyzikální procesy v robotice.Využití pokročilých senzorů.

Získané způsobilosti

Student bude seznámen s možností programování robotických stavebnic. V prvé části předmětu se student seznámí se základními funkcemi robotického vozítka a bude schopen naprogramovat povely související s pohybem robotického vozítka. V druhé části předmětu bude mít student možnost naprogramovat si složitější aplikace robotické stavebnice.

Literatura

Griffin, T. The art of LEGO Mindstrom NXT-G programming. San Francisco, 2010. ISBN 15-932-7218-9.http://enchanting.robotclub.ab.ca/tiki-index.phphttp://dspace.upce.cz/handle/10195/52532http://dspace.upce.cz/handle/10195/52306

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Zápočet je udělen za splnění úkolů, které jsou při zahájení semestru zveřejněny ve studijních materiálech ve stagu. Další podmínkou je vypracování semestrálního projektu, který si student sám vybere a bude obsahovat praktické využití robotické stavebnice.

Garant

Ing. Jan Panuš, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Panuš, Ph.D.