Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fraktály a chaos (USII / PFCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / PFCH - Fraktály a chaos, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky, terminologie, základní pojmy.Část I. Fraktály.Soběpodobnost.Měřítka.Dimenze.Statistické vlastnosti.Shrnutí části I.Část II. Chaos.Fázový prostor.Citlivost k počátečním podmínkám.Bifurkace.Analýza dat.Řízený chaos.Shrnutí části II.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat znalosti: Soběpodobnost, Měřítka, Dimenze a Statistické vlastnosti fraktálů zvláště na geografická data, znalosti: Fázový prostor, Citlivost k počátečním podmínkám, Bifurkace a Řízený chaos na data ekonomických subjektů. Získané poznatky bude bude umět zdůvodnit a obhájit v odborné diskuzi.

Literatura

Puu T. Attractors, Bifurcation & Chaos.Springer- Verlag. Berlin, 2003. Liebovitch L,S. Fractal and Chaos. Oxford University Press, 1998. ISBN 0-19-512024-8.Coveney P, Highfield R. Mezi řádem a chaosem. Mladá Fronta Praha, 2003. ISBN 80.204-0989-0.nullZelinka I. Umělá inteligence-hrozba nebo naděje?. BEN, 2003. Čapek, J, Fabián, P. Komprimace dat principy a praxe. Computer Press, 2000. ISBN 807226-231-9.

Požadavky

Zápočet: podmínkou k udělení zápočtu je účast na cvičeních vypracování a obhájení eseje na dané téma. K obhajobě může student přistoupit pouze tehdy splňuje-li minimální požadavky a je-li jeho esej kladně ohodnocena vyučujícím. V opačném případě musí esej předělat.Při obhajobě eseje musí student prokázat svou znalost tématu zpracovaného v eseji.Zkouška: písemná a ústní.Podrobnosti budou zveřejněny na prvním cvičení.

Garant

prof. Ing. Jan Čapek, CSc.