Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multimedia (USII / PMUL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / PMUL - Multimedia, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vlastnosti požadavky multimediálních a aplikací.Počítačové platformy a technologie pro multimedia.Navigace v multimediálních systémech.Hypertext, hypermedia.Odkazy, reference, vybraná slova.Struktura aplikace a její tvorba.Typy autorských systémů.Základy zpracování textu.Vlastnosti zviüku a jeho zpracování, digitalizace.Digitální zvuk, standard MIDI.Vlastnosti grafiky: Vektorová a rastrová grafika.Barevné modely.Digitalizace grafiky.Animace a její základní technologie.Video a jeho zpracování Video kodeky a formáty.Komprese multimediální informace.Využití multimedií v síťovém a nesíťovém prostředí.Metoda proudového a neproudového zpracování.Strategie vývoje multimediálních aplikací.Předvedení případových studií.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat metody získávání jednotlivých komponent, tak i metody jejich integrace do výsledné aplikace pomocí autorských systémů.

Literatura

Fabián, P. Multimediálne informačné systémy. EDIS Žilina, 1998.

Požadavky

Zápočet: student je hodnocen na základě zpracování a úspěšné obhajoby dvou projektů s úspěšností min. 60% a písemného přezkoušení během semestru.Podrobné (upřesňující) požadavky ke klasifikaci budou upřesněny na první přednášce.

Garant

doc. Ing. Petr Fabián, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Petr Fabián, CSc.doc. Ing. Petr Fabián, CSc.Ing. Jana Filipová