Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový management I (USII / PRP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / PRP1 - Projektový management I, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Co to je projekt. Základní pojmy.Proces řízení projektu.Definice projektových cílů, proces přípravy návrhu projektu.Plánování projektu.Struktura činností projektu.Nástroje časového plánování. CPM,GANTT, PERT.Odhadování času.Práce se zdroji.Vedení lidí pracujících na projektu.Sledování postupu prací na projektu, monitorování projektu.Zakončení projektu

Získané způsobilosti

Student bude mít přehled o obsahu jednotlivých etap řízení projektů, o základní struktuře a pojmech v oblasti projektového řízení. Bude schopen definovat základní strukturu úloh v rámci projektu a využívat odpovídající sw pro řízení projektů.

Literatura

Svozilová, A. Projektový management. Praha : Grada, 2011. ISBN 978-80-247-3611-2.Jirava, P., Tomeš, M. Projektový management I. Pardubice, Univerzita Pardubice., 2012. Kerzner, H.R. Project Management. New Jersey, USA, 2013. ISBN 978-1-118-02227-6.Davies,A; Hobday, M. The Business of System Integration. Oxford, 2005. ISBN 0-19-926322-1.nullDoležal, J. a kol. Projektový management podle IPMA. Praha, 2009. ISBN 978-80-247-2848-3.Dolanský, V. aj. Projektový management. Praha: Grada, 1996. Uživatelská příručka MS Project (podle dostupné verze).

Požadavky

Požadavky k zápočtu: účast na cvičení (viz směrnice), zpracovat zadané úlohy na cvičení a semináři s úspěšností min. 60%, odevzdání semestrální práce podle zadání. Podrobnější informace budou zveřejněny na přednášce.Požadavky ke zkoušce (včetně formy zkoušky): ústní, písemnáObhájit semestrální práci. Výsledné hodnocení je dané poměrem 40% cvičení a semináře, 60% obhajoba závěrečné práce a reakce na otázky zkoušejícího, písemné přezkoušení.

Garant

Ing. Pavel Jirava, Ph.D.doc. Ing. Pavel Petr, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Jirava, Ph.D.Ing. Pavel Jirava, Ph.D.