Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální sítě (USII / PSOS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / PSOS - Sociální sítě, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmySociální sítě z hlediska sociologie - princip práce a tvorby sociálních sítíFenomén sociální sítěHistorie v oblasti sociálních sítí (typ Myspace, Facebook, Twitter)Přehled a možnosti konkrétních sociálních sítíRizika spojená s využitím sociálních sítíMožnosti využití sociálních sítí pro marketingMožnosti využití dat ze sociálních sítí a jejich další zpracováníSociální inženýrství

Získané způsobilosti

Student bude schopen získat data ze sociálních sítí a bude schopen analyzovat a dále modelovat tato data. Student také bude schopen lépe pracovat se sociálními sítěmi a využívat jejich potenciálu.

Literatura

Anderson, Ch. The Long Tail: Why the Future of Business is Selling Less of More. Hyperion, 2006, 2006. ISBN 978-1401302375.Barabási, A. L. V pavučině sítí. Praha: Paseka, 2005. ISBN 80-7185-751-3.Suriowiecky, J. The wisdom of Crowds. Anchor, 2005. ISBN 978-0385721707.ZBIEJCZUK, Adam. WEB 2.0 - charakteristiky a služby. Diplomová práce. 2007.

Požadavky

Zápočet: je udělen na základě vypracování a úspěšné obhajoby zadaných úkolů ve stanovených termínech. Podrobné (upřesňující) požadavky jsou zveřejněny při zahájení semestru ve Stagu formou "Publikace studijních materiálů".

Garant

Ing. Jan Panuš, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Panuš, Ph.D.Ing. Jan Panuš, Ph.D.