Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do bezpečnosti a ochrany informací (USII / PUBOI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USII / PUBOI - Úvod do bezpečnosti a ochrany informací, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy.Bezpečnostní funkce.Autentizace.Sociální inženýrství.Viry, zlomyslný kód.Analýza rizik.Bezpečnostní politika.Úvod do kryptologie.Elektronický podpis.Plán obnovy po pohromě.

Získané způsobilosti

Student bude schopen se orientovat v problematice ochrany informací, rozhodovat o volbě vhodného nástroje a bude schopen své rozhodnutí podpořit adekvátními argumenty.

Literatura

Stewart J. M.,Tittel E., Chapple M. CISSP - Certified Information Systems Security Professional Study Guide. Sybex, 2011. ISBN 978-0470944981.Hub M. Bezpečnost a ochrana informací v prostředí internetu. Univerzita Pardubice, 2013. ISBN 978-80-7395-701-8.Zelenka J., Čapek J., Francek J., Janáková H. Ochrana dat. Kryptologie. Gaudeamus, Hradec Králové, 2003.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě aktivity při řešení zadaných úkolů.Zkouška bude udělena na základě elektronického testu.Podrobnosti budou zveřejněny na prvním cvičení.

Garant

doc. Ing. Miloslav Hub, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Miloslav Hub, Ph.D.doc. Ing. Miloslav Hub, Ph.D.