Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Labour Market and Employment Policy (USSV / ATPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / ATPZ - Labour Market and Employment Policy, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Trh práce a jeho specifika.Analýza a hodnocení trhu práce pomocí statistických dat a sociolog.šetření, vztah míry inflace a míry nezaměstnanosti.Druhy nezaměstnanosti, struktura nezaměstnanosti.Zaměstnanost a sociální systém, zaměstnanost a minimální mzdy.Zaměstnatelnost.Pasivní a aktivní politika zaměstnanosti a její nástroje. Financování politiky zaměstnanosti.Teoretické modely uspořádání politiky zaměstnanosti, státní, tripartitní, duální,pojišťovací.Evropská unie a zaměstnanost.Strukturální fondy,jejich čerpání.Programy, projekty; ILO (MOP), republikové a regionální trhy práce.Funkce úřadů práce.Akční plány zaměstnanosti, náplň služeb zaměstnanosti.Úloha celoživotního systému vzdělávání.

Získané způsobilosti

Student bude schopen po absolvování výuky předmětu orientovat se na trhu práce v ČR; získá osobní zkušnost s vyhledáváním, přípravou a absolvováním přijímacího pohovoru.

Literatura

Ministry of Labour and Social Affairs of the Czech Republic. National Employment policy. Flek, Vladislav. Anatomy of the Czech Labour Market: From Over-Employment to Under-Empoyment in Ten Years?. Praha, Nakladatelství Karolinum, 2007. ISBN 978-80-246-1316-1.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě splněné docházky na cvičení, vypracovaných samostatných prací a úspěšného absolvování písemného testu.

Garant

Ing. Radko Kříž