Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Introduction to Law (USSV / AUDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / AUDP - Introduction to Law, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Právo, prameny práva.Právní vztahy, interpretace a aplikace práva.Základy ústavního systému České republiky, základní práva a svobody.Občansko právní vztahy - základní pojmy.Věcná práva a katastr nemovitostí.Závazkové právo - vybrané otázky.Odpovědnost za škodu a bezdůvodné obohacení.Práva k nehmotným statkům.Pracovní právo - vybrané otázky.Občanské soudní řízení.Úpadek v právních souvislostech.

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní poznatky z obecné právní teorie, ústavního práva a práva občanského v rozsahu, který jim umožní studium základů právních odvětví.

Literatura

Act No. 1/1993 Coll., Constitution of Czech Republic. Pardubice, 2005. Act No. 2/1993 Coll., Charter of Fundamental Rights and Freedoms. Act No. 40/1960 Coll., Civil Code. Osina, P. Legal Theory. Univerzita Palackého: Olomouc, 2004.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě odevzdání semestrální práce a absolvování písemného testu.

Garant

JUDr. Martin Šmíd

Vyučující

JUDr. Martin ŠmídJUDr. Martin Šmíd