Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Regional Administration (USSV / AUZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / AUZS - Regional Administration, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Význam poučení z vývoje evropské územní správy pro její současný výkon v České republice I.Význam poučení z vývoje evropské územní správy pro její současný výkon v České republice II.Místo obcí v systému veřejné správy České republiky.Místo krajů v systému veřejné správy České republiky.Role obcí a krajů jako lidských sídel.Specifické rysy ekonomických a sociálních aktivit obcí a krajů I.Specifické rysy ekonomických a sociálních aktivit obcí a krajů II.Specifické rysy ekonomických a sociálních aktivit obcí a krajů III.Aplikace manažerských a marketingových přístupů v řízení obcí a krajů I.Aplikace manažerských a marketingových přístupů v řízení obcí a krajů II.Hlavní zásady řízení lidských zdrojů na úrovni obcí a krajů.Systémy profesního vzdělávání volených představitelů a úředníků obecních a krajskýchúřadů.Podíl územní správy na rozvoji regionů

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat moderní metody řízení místní státní správy a územní samosprávy v právním prostředí ČR.

Literatura

Hoorens, D. a kol. Sub-national governments in the European Union : organisation, responsibilities and finance. Paris: Dexia, 2008. ISBN 9782911065675.Soós, Gábor; Zentai, Violetta (eds.). Faces of local democracy : comparative papers from Central and Eastern Europe. Budapest: OSI, 2005. ISBN 963-9419-54-0.

Požadavky

Zkouška bude udělena na základě písemného testu a případného následného ústního zkoušení

Garant

Ing. Jan Fuka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Fuka, Ph.D.Ing. Jan Fuka, Ph.D.