Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Celní a policejní právo (USSV / KCEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / KCEP - Celní a policejní právo, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Celní kodex (Nařízení Rady -EHS- č. 2913/92).Celní předpisy Evropské unie a ČR.Celní území, celní status.Celní sazebník Evropských společenství.Původ zboží a celní hodnota.Celně schválené určení nebo použití.Celní režimy.Celní prohlášení.Výsadní operace.Celní dluh.Platby celního dluhu a zajištění celního dluhu.Opravné prostředky.Celní přestupky a celní delikty.Celní osvobození.

Získané způsobilosti

Student bude schopen objasnit konstrukci celního sazebníku, mezinárodní smlouvy a právní předpisy upravující celní preference, s důrazem na úpravu mezi Českou republikou a Evropskou unií.

Literatura

Zákon č. 17/2012 Sb., o Celní správě České republiky. Celní kodex. Nařízení rady (EHK) č. 2913/92. Celní zákon č. 13/1993 Sb. v platném znění. Nařízení o osvobození od cla - Nařízení Rady - EHS - č. 918/93. Prováděcí Nařízení ke kodexu - Nařízení Komise - EHS - č. 2454/93. Vyhláška 201/2005 Sb., o statistice vyváženého a dováženého zboží a způsobu sdělování údajů o obchodu mezi Českou republikou a ostatními členskými státy Evropských společenství.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je vypracování seminární práce, zkouška bude udělena na základě úspěšného absolvování písemného testu.

Garant

JUDr. Martin Šmíd

Vyučující

JUDr. Ing. Jaroslav Staněk, CSc.JUDr. Martin Šmíd