Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etiketa a komunikace manažera (USSV / KEKM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / KEKM - Etiketa a komunikace manažera, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní komunikační procesy, etiketa, definice, společenské přednosti.Verbální a nonverbální komunikace, společenské přednosti v diplomacii a v mezinárodním styku.Interpersonální komunikace, seznamování a představování.Osobnostní předpoklady v úspěšné komunikaci, navštívenky a vizitky.Kausální atribute - typy, členění, nejčastější atribuční omyly, oslovování a titulování.Komunikace ve skupině, skupinové konflikty.Vedení a řízení lidí, řídící styly, etiketa jmen a jazyka.Styly vedení, formy komunikace a etiketa písemného projevu.Rozhovor a jeho vedení, etiketa oblékání.Společenské podniky a příležitosti - základní formy společenských podniků.Diplomatický protokol.Time management - řízení porad a zasedání vrcholového managementu.Komunikace institucí s veřejností, předpoklady a zásady, public Relations - definice, formy strategií.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aktivní komunikace v pracovním procesu.

Literatura

Čaník, P.,Čaníková P. Aplikace metod a nástrojů podnikatelské etiky v českém podnikatelském prostředí. Transparensy International-ČR, o.p.s. Praha 2006-www. transparensy.cz/pdf/publikace/. Škroněk I. Diplomatický protokol a praktické otázky společenské etikety. Nakladatelství Karolinum, Praha 2002. Foret M.:. Komunikace s veřejností. MU, Brno, 1994. Čaník, P.,Čaníková P. Aplikace metod a nástrojů podnikatelské etiky v českém podnikatelském prostředí. Transparensy International-ČR, o.p.s. Praha 2006-www. transparensy.cz/pdf/publikace/. Vybíral, Z. Lži,polopravdy a pravda v liské komunikaci. Portál, Praha 2003. Vybíral, Z. Lži,polopravdy a pravda v liské komunikaci. Portál, Praha 2003. Špaček, L. Malá kniha etikety pro firmu a úřad. Mladá fronta, Praha, 2010. Špaček, L. Malá kniha etikety pro manažery. Mladá fronta, Praha, 2010. Špaček, L. Malá kniha etikety pro manažery. Mladá fronta, Praha, 2010. Vybíral, Z. Psychologie lidské komunikace. Portál, Praha, 2005. Vybíral, Z. Psychologie lidské komunikace. Portál, Praha, 2005. Slaměník, I., Výrost, J. a kol. Sociální psychologie. Portál, Praha, 1998. De Fleur, M., L. Balová,-Rokeachchová, S.J. Teorie masové komunikace. Praha, Karolinum 1996.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě písemného testu.

Garant

PhDr. Josef Duplinský, CSc.

Vyučující

PhDr. Josef Duplinský, CSc.