Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropská politika zaměstnanosti (USSV / KEPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / KEPZ - Evropská politika zaměstnanosti, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Evropská politika zaměstnanosti - historie, současnost.Cíle, priority, hlavní směry, nástroje politiky zaměstnanosti.Programy pro řešení situace na trhu práce.EUROPASSStrukturální fondy EU ? programovací období, osy, priority, operační programy.Politika zaměstnanosti vybraných zemí (např. Velká Británie, Dánsko, Rakousko, Slovensko atd.).Vliv evropské sociální politiky na sociální politiku ČR.

Získané způsobilosti

Student bude připraven ke vstupu na zahraniční trh práce; bude vybaven životopisem a jazykovým pasem dle standardu EUROPASSu. Získá přehled o možnostech na trhu práce vybraných členů EU.

Literatura

HALÁSKOVÁ, R. Politika zaměstnanosti. Ostrava, 2008. ISBN 978-80-7368-522-5.Tomeš, I. Úvod do teorie a metodologie sociální politiky. Odbor informování o evropských záležitostech Úřadu vlády České republiky. www.euroskop.cz. MPSV ČR. www.mpsv.cz: Zaměstnanost a ÚP. Strukturální fondy EU. www.strukturalni-fondy.cz. Portál Evropské unie. www.evropa.eu. MMR ČR: Strategie regionálního rozvoje ČR 2007-2013. MPSV ČR: Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost 2007-2013. Wokoun, R. Příprava České republiky na využívání strukturálních fondů.Min. pro místní rozvoj ČR, Praha 1998. MMR. ČR. www.mmr.cz.

Požadavky

Zkouška je udělena na základě zpracování a přijetí sem.práce a úspěšného absolvování písemného testu (min 75%).

Garant

Mgr. Jan Mandys, Ph.D.

Vyučující

Ing. Roman Línek