Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodaření s odpady (USSV / KHOO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / KHOO - Hospodaření s odpady, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Environmentální podmínky činnosti podniku.Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech.Druhy odpadů a jejich vlastnosti, dopady na životní prostředí.Nebezpečné a jedovaté odpady.Výskyt a evidence odpadů v podniku.Recyklace a využití odpadů.Likvidace odpadů.Jedovaté a toxické látky, související rizika pro životní prostředí.Plán racionálního hospodaření s odpady.

Získané způsobilosti

Student bude schopen strukturovat základní problémy v oblasti odpadového hospodářství, se kterými se může setkat ve veřejné správě i v soukromém sektoru.

Literatura

KRAMER, M., STREBEL, H., KAYSER, G. Internationales Umweltmanagement, Band III. Gabler, 2003. KRAMER, M., URBANIEC, M., RIETSCHELOVÁ, I. Mezinárodní management životního prostředí II.Praha: C.H. Beck, 2005. HLAVATÁ, M. Odpadové hospodářství. Ostrava: VŠB - TU, 2004. Zákon č. 185/2001Sb., o odpadech, ve znění pozdějších předpisů. PETRŽÍLEK, P. Zákon o odpadech a suvisející předpisy s komentářem. Praha: ASPI, 2002. ALTMAN, V. Odpadové hospodářství. Ostrava: VŠB - TU, 1996. BENEŠ, B. Odpadové hospodářství. Praha: Verlag Dashöfer, 2006.

Požadavky

Písemný test a případné ústní zkoušení.

Garant

doc. Ing. Ilona Obršálová, CSc.

Vyučující

Ing. Robert Baťa, Ph.D.