Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie (USSV / KPSL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / KPSL - Psychologie, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět psychologie - historie, psychologie jako samostatná disciplina,východiska,paradigma.Základní směry současné psychologie.Klasifikace psychologických věd,psychologická terminologie.Metody psychologie.Psychologie osobnosti,struktura,integrace,pojetí,determinanty.Poznávací procesy,emoce,motivace,psychické řízení činnosti.Psychologie práce - vznik a vývoj,psychotechnika,pracovní poradenství.Pracovní činnost,psychologický popis,způsobilost,kvalifikace,výkon.Inženýrská psychologie,ergonomie.Sociálně skupinové determinanty lidské práce.Psychologie v personalistice a sociální práci.

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní poznatky z oblasti teoretické a aplikované psychologie.Důraz je kladen na témata z oblasti psychologie osobnosti,sociální psychologie a psychologie práce.

Literatura

Riegel, P. Ekonomická psychologie, Grada, Praha, 2007. Riegel, P. Ekonomická psychologie, Grada, Praha, 2007. Hubinková, Z. a kol. Psychologie a sociologie ekonomického chování. Grada, Praha, 2008. Hubinková, Z. a kol. Psychologie a sociologie ekonomického chování. Grada, Praha, 2008. Bedrnová, E., Nový, I. Psychologie a sociologie řízení. Praha, Management Press, 2007. Pauknerová, D. a kol. Psychologie pro ekonomy a manažery. Praha, Grada,2006. Provazník V. a kol. Psychologie pro ekonomy a manažery. Praha, Grada Publishing, 2002. Pauknerová, D. a kol. Psychologie pro ekonomy a manažery. 2006, Praha, Grada. Lorencová, H., Rohlíková, P. Základy psychologie a sociologie pro ekonomy, VŠEM, Praha, 2009. Štikar, J. Psychologie ve světě práce. Praha, Karolinum 2003. Štikar, J. Psychologie ve světě práce. Praha, Karolinum 2003. Štikar,J. a kol. Základy práce a organizace, Praha, Karolinum 1996.

Požadavky

Zkouška je písemná.

Garant

PhDr. Josef Duplinský, CSc.

Vyučující

PhDr. Josef Duplinský, CSc.