Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Územní správa (USSV / KUZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / KUZS - Územní správa, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní určení samosprávy v České republice, role v systému veřejné správy.Historické souvislosti a současná územní samospráva na našem území.Specifika místní státní správy a územní samosprávy v ČR.Orgány obcí, krajů a jejich organizace.Základní ekonomické souvislosti v oblasti územní správy.Management a marketing na úrovni obcí a krajů.Územní správa a místní rozvoj, školství, kultura, sport a turistický ruch.Územní správa a zajišťování bezpečnosti.Územní správa a životní prostředí.Územní správa a užití moderních technologií.Charakteristika územní správy ve vybraných zemích EU.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat vybrané metody řízení místní státní správy a územní samosprávy v právním prostředí ČR.

Literatura

Janák, J., Hladíková, Z., Dobeš, J. Dějiny správy v českých zemích od počátku státu až po současnost. Praha, 2005. PEKOVÁ, J.:. Hospodaření a finance územní samosprávy. Praha: Management Press, 2004. Koudelka. Obce a kraje. 2001. Koudelka, T. Samospráva. Praha, 2007. Hendrych, D. Správní věda: teorie veřejné správy, 2.dopl.a rozš. vyd. Praha, ASPI, 2007. Čapková, S. Local Government and Economics Development. Budapest, Hungary, 2005. Janečková, L., Vaštíková, M. Marketing měst a obcí. Praha, 1999. Exner. Obce, města, městské části. Praha, 2004.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základně zpracování referátu, zkouška na základě splnění zkouškového testu.

Garant

Ing. Jan Fuka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Fuka, Ph.D.