Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy veřejného práva (USSV / KZVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / KZVP - Základy veřejného práva, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Veřejné právo - základní charakteristikaÚstavní systém ČRZákladní lidská práva a svobodyPrávní aspekty veřejné správyZáklady trestní odpovědnostiVybrané druhy trestných činůTrestní řízení - základní přehledVeřejný majetek

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí základní poznatky zejména z obecné právní teorie, ústavního práva, práva trestního a právní úpravy veřejného majetku v rozsahu, který jim umožní studium základů právních odvětví vyučovaných v jejich studijním programu, případně dalších předmětů.

Literatura

Havlan, P. Janeček, J. a kol. Majetek územních samosprávných celků v teorii a praxi. Praha, 2013. ISBN 978-80-7201-899-4.Sedláček, J., Rohr,K. Úvod do práva, 3. vydání, Univerzita Pardubice, Pardubice 2010. Martin Janků. Základy práva po posluchače neprávnických fakult. 2010. ISBN 978-80-7400-344-8.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je účast na blokové výuce a úspěšné vypracování zápočtového testu (s řešením příkladů).Zkouška je udělena na základě přezkoušení.

Garant

JUDr. Jana Janderová, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Ing. Jaroslav Staněk, CSc.