Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Celní a policejní právo (USSV / PCEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / PCEP - Celní a policejní právo, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Celní kodex (Nařízení Rady -EHS- č. 2913/92).Celní předpisy Evropské unie a ČR.Celní území, celní status.Celní sazebník Evropských společenství.Původ zboží a celní hodnota.Celně schválené určení nebo použití.Celní režimy.Celní prohlášení.Výsadní operace.Celní dluh.Platby celního dluhu a zajištění celního dluhu.Opravné prostředky.Celní přestupky a celní delikty.Celní osvobození.

Získané způsobilosti

Student bude schopen objasnit konstrukci celního sazebníku, mezinárodní smlouvy a právní předpisy upravující celní preference, s důrazem na úpravu mezi Českou republikou a Evropskou unií.

Literatura

Celní kodex. Nařízení rady (EHK) č. 2913/92. Celní zákon č. 13/1993 Sb. v platném znění. Prováděcí Nařízení ke kodexu - Nařízení Komise - EHS - č. 2454/93. Vyhláška 201/2005 Sb., o statistice vyváženého a dováženého zboží a způsobu sdělování údajů o obchodu mezi Českou republikou a ostatními členskými státy Evropských společenství. Zákon č. 17/2012 Sb., o Celní správě České republiky.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je aktivní účast na cvičeních v rozsahu alespoň 75%, zkouška bude udělena na základě úspěšného absolvování písemného testu.

Garant

JUDr. Martin Šmíd

Vyučující

JUDr. Ing. Jaroslav Staněk, CSc.JUDr. Ing. Jaroslav Staněk, CSc.