Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropská politika zaměstnanosti (USSV / PEPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / PEPZ - Evropská politika zaměstnanosti, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Evropská politika zaměstnanosti - historie, současnost.Cíle, priority, hlavní směry.Lucemburský proces.Lisabonský proces.Evropský sociální program - Nice.EURES systém.Programy pro řešení situace na trhu práce.Operační programy - priority, opatření.Tendr, grantové schéma, projekt.Projektový proces a jeho organizační zajištění.Spolupráce v týmech.Sociologie a trh práce.

Získané způsobilosti

Student bude připraven ke vstupu na zahraniční trh práce; bude vybaven životopisem a jazykovým pasem dle standardu EUROPASSu. Získá přehled o možnostech na trhu práce vybraných členů EU.

Literatura

HALÁSKOVÁ, R. Politika zaměstnanosti. Ostrava, 2008. TOMEŠ, I. Úvod do teorie a metodologie sociální politiky. Praha, 2010. Odbor informování o evropských záležitostech Úřadu vlády České republiky. www.euroskop.cz. MPSV ČR. www.portal.mpsv.cz. Strukturální fondy EU. www.strukturalni-fondy.cz. Portál Evropské unie. www.evropa.eu. MMR ČR: Strategie regionálního rozvoje ČR 2007-2013. MPSV ČR: Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost 2007-2013. WOKOUN, R. Příprava České republiky na využívání strukturálních fondů . 1998. MMR. ČR. www.mmr.cz.

Požadavky

Prezence na hodinách (min 75%). Zápočet je udělena na základě zpracování samostatné práce a úspěšného absolvování písemného testu (65%; v případě méně než 75% docházky výsledek testu přes 79%).

Garant

Mgr. Jan Mandys, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radko KřížMgr. Jan Mandys, Ph.D.Ing. Radko KřížMgr. Jan Mandys, Ph.D.