Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krajinné plánování a ekologie (USSV / PKJP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / PKJP - Krajinné plánování a ekologie, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prostorové plánování - legislativní rámce.Metody krajinného plánování.Obsah a standardy krajinného plánu.Pozemkové úpravy - zemědělská krajina.Lesní krajina.Plánování průmyslových a těžebních oblastí, rekultivace a revitalizace krajiny.Vodohospodářské úpravy a jejich plánování.Zvláště chráněná území ÚSES.Krajinotvorné programy v EU a ČR.Proces EIA.Krajinný ráz.

Získané způsobilosti

Posluchač získá přehled o metodických postupech v plánování krajiny.

Literatura

LÖW, J., MÍCHAL, I. Krajinný ráz. 1. vyd. Kostelec nad Černými lesy: Lesnická práce, 2003. SKLENIČKA, P. Základy krajinného plánování. Praha: Naděžda Skleničková, 2003. NEPOMUCKÝ, P., SALAŠOVÁ, A. Krajinné plánování. Praha: MŽP, 1996. DRESLEROVÁ, J., FRIEDL, M. Krajinný ráz - jeho vnímání a hodnocenní v evropském kontextu. Ekologie krajiny 1. Brno: CZ-IALE, Paido, 2005. SALAŠOVÁ, A. Posudzovanie krajinného rázu - inšpirácia britskou krajinárskou školou. In MADĚRA, P.. SÝKORA, J. Venkovský prostor - Územní plánování vesnice a krajiny. Praha: Skriptum ČVUT, 1998.

Požadavky

Povinná prezence na seminářích. Zkouška bude udělena na základě splnění prezence na seminářích, přijetí a odsouhlasení seminární práce vyučujícím a splnění písemné zkoušky.

Garant

doc. Ing. Ilona Obršálová, CSc.

Vyučující

Ing. Radko KřížIng. Radko Kříž