Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krizová komunikace (USSV / PKKO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / PKKO - Krizová komunikace, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náročné životní situace - stres, frustrace, konfliktKomunikace a její klasifikace a typologie, specifické formy komunikaceInterní a externí bariéry v komunikaciNegativní formy komunikaceZdroje a příčiny nevhodné komunikaceSociální klimaIndividuální komunikační styly -možnosti konfliktuSpecifické sociální situace podpořující možnost konfliktuKomunikační kompetenceKomunikace s veřejnostíVyjednávání - cíle a možnostiKrizová intervence

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí základní praktické komunikační dovednosti v mezilidsky, sociálně, či institucionálně vypjatých situacích.

Literatura

Vodáčková, D. akol. Krizová intervence - Krize v životě člověka. Praha, Portál, 2012. VYMĚTAL, Š. Krizová komunikace a komunikace rizika, 2009. Praha: Grada Publishing. ISBN 978-80-247-2510-9.Vybíral, Z. Psychologie komunikace, 2010. Praha, Portál, 2010. Pidgeon,N.,Kasperson,R., Slovic,P. The social amplification of risk. 2003. Cambridge University Press, 2003. Mikuláštík, M. Komunikační dovednosti v praxi, 2010. Portál Praha, 2010. Vybíral, Z.. Lži, polopravda a pravda v lidské komunikaci, 2010. Praha, Portál, 2010.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě písemného testu.

Garant

PhDr. Josef Duplinský, CSc.

Vyučující

PhDr. Josef Duplinský, CSc.PhDr. Josef Duplinský, CSc.