Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současné trendy ve veřejné správě (USSV / PSTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / PSTV - Současné trendy ve veřejné správě, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Současná veřejná správaPojetí efektivnosti ve veřejném a soukromém sektoru a možnosti spolupráceVlivy soukromého sektoru na chod veřejné správyDopady politických rozhodnutí na fungování veřejné správyEtika a diskriminace ve veřejné správěProblematika sociálně vyloučených lokalit a role veřejné správyKvalita veřejné správy a možnosti jejího hodnocení

Získané způsobilosti

Studenti prohloubí své znalosti z oblasti veřejné správy a budou schopni na tento systém nahlížet v širším společenském kontextu.

Literatura

Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů. Pomahač., R., Vidláková, O. Veřejná správa. Praha, C.H. Beck, 2002.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě vypracování seminární práce a zhodnocení aktivity při semináři.

Garant

Ing. Jan Fuka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Fuka, Ph.D.