Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Udržitelný regionální rozvoj (USSV / PUR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / PUR - Udržitelný regionální rozvoj, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie udržitelnosti, přístupy, vývojKrajina, její využití a ochrana obecně, důvody ochranyZákony pro trvalou udržitelnost v krajině, CHKO, NP, orgány a organizace OPaKMetody pro hodnocení vlivů na krajinu a přírodu, způsoby hodnocení a přístupyKrajina a SEA, EIA, problémy zákonůKrajina ve světle zákona o ochraně přírody a Evropských norem, sítě, restrikceRestrikce a bariéry pro území a investiceKrajinný ráz, ochrana charakteru krajinyÚzemní systémy ekologické stability, KES, ekologická kostra krajinyKulturní krajina a její impakty, investice do krajiny a zeleněPrávní ochrana krajiny a přírody, sporná místa zákonů, legislativní smyčky a jejich řešeníKontrola znalostí, problematické okruhy v ochraně přírody a krajiny

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni strukturovat a zhodnotit většinu základních a některé pokročilejší problémy, se kterými se lze v oblasti veřejné správy i soukromého sektoru v souvislsoti s aplikací principů udržitelného rozvoje setkat.

Literatura

Moldan B. Ekologická dimenze udržitelného rozvoje. Karolinum, Praha 2001. Kramer,M., Urbaniec, M ., Rietschelová,I. Mezinárodní management životního prostředí II.,Praha C.H.Beck, 2005. Kramer,M.,Urbaniec,M.,Obršálová,I. a kol. Mezinárodní management životního prostředí. Svazek I. Interdisciplinární rámcové podmínky environmentálně orientovaného podniku. Beckova Edice Ekonomie Beck Praha 2005. Dirner,V. a kol. Ochrana životního prostředí. Praha: MŽP,TU VŠB,1997. Statistická ročenka životního prostředí 2001 ČSÚ, MŽP Praha 2001. Brožek,F., Urban,R.,Zemánek,Z. Recyklace. Moravia Tisk, Vyškov 2003. HERČÍK, M. 111 otázek a odpovědí o životním prostředí. Ostrava: Montanex, 2004.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, odevzdání seminární práce dle aktuálních požadavků v rozsahu ca. 5 stran.

Garant

Ing. Robert Baťa, Ph.D.

Vyučující

Ing. Robert Baťa, Ph.D.Ing. Robert Baťa, Ph.D.Ing. Radko Kříž