Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Územní správa (USSV / PUZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / PUZS - Územní správa, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní určení samosprávy v České republice, role v systému veřejné správy.Historické souvislosti a současná územní samospráva na našem území.Specifika místní státní správy a územní samosprávy v ČR.Orgány obcí, krajů a jejich organizace.Základní ekonomické souvislosti v oblasti územní správy.Management a marketing na úrovni obcí a krajů.Územní správa a místní rozvoj, školství, kultura, sport a turistický ruch.Územní správa a zajišťování bezpečnosti.Územní správa a životní prostředí.Územní správa a užití moderních technologií.Charakteristika územní správy ve vybraných zemích EU.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat moderní metody řízení místní státní správy a územní samosprávy v právním prostředí ČR.

Literatura

Janák, J., Hladíková, Z., Dobeš, J. Dějiny správy v českých zemích od počátku státu až po současnost. Praha, 2005. PEKOVÁ, J.:. Hospodaření a finance územní samosprávy. Praha: Management Press, 2004. Koudelka. Obce a kraje. 2001. Koudelka Z. Průvodce územní samosprávou po 1.1.2003 , Praha ,LINDE Praha , 2003 , ISBN : 80 - 7201 - 403 - X. Lynn T. Drennan and Allan McConneli. Risk and crisis management in the public sector, 1st en London: Routledge, 2007. Hendrych, D. Správní věda: teorie veřejné správy, 2.dopl.a rozš. vyd. Praha, ASPI, 2007. Kolektiv autorů. Úvod do regionálních věd a veřejné správy, Plzeň, Aleš Čeněk, s.r.o. 2004, ISBN : 80 - 86473 - 80 - 5. Čapková, S. Local Government and Economics Development. Budapest, Hungary, 2005. Janečková, L., Vaštíková, M. Marketing měst a obcí. Praha, 1999. Exner. Obce, města, městské části. Praha, 2004.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základně zpracování referátu, zkouška na základě splnění zkouškového testu.

Garant

Ing. Jan Fuka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Fuka, Ph.D.Ing. Jan Fuka, Ph.D.