Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do veřejné správy (USSV / PVVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu USSV / PVVS - Úvod do veřejné správy, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Charakteristika veřejné správy, její klasifikace a definice základních pojmů.Správní věda a její vymezení.Vývoj veřejné správy na území České republiky a určení historických souvislostí.Současná organizace české veřejné správy (státní správa, samospráva).Přístupy k řízení ve veřejné správě.Reformy veřejné správy v České republice.Kontrola a hodnocení veřejné správy.Základní rysy veřejné správy ve vybraných zemích Evropské unie.

Získané způsobilosti

Student by měl mít základní znalosti veřejné správy v rozsahu studia na SŠ nebo VOŠ.

Literatura

CHARBUSKÝ, M. Veřejná správa (správa měst a obcí) 1. vydání. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2007. JANÁK J., HLEDÍKOVÁ Z., Dobeš J. Dějiny správy v českých zemích od počátku státu až po současnost. Praha, 2005. Hendrych, F. a kol. Správní věda, Teorie veřejné správy. Praha, 2014. ISBN 978-80-7478-561-0.Charbuský, M. Státní správa. Pardubice, Univerzita Pardubice, 2005. WRIGHT, G., NEMEC, J. Management veřejné správy. Teorie a praxe. Praha: Ekopress, 2002. ISBN 80-86119-70-X.Khendriche Trhlínová, Z. Partnerství v rozvoji obcí, města a regionů. Praha, 2014. ISBN 978-80-87284-44-5.x. Zákon č. 128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení). x. Zákon č. 129/2000 Sb. o krajích (krajské zřízení).

Požadavky

Písemná zkouška, posouzení zadané práce, analýza výkonu studenta Zkouška bude udělena na základně zpracování referátu a úspěšného vypracování zápočtového a zkouškového testu.

Garant

Ing. Jan Fuka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Fuka, Ph.D.Ing. Radko KřížIng. Jan Fuka, Ph.D.Ing. Radko Kříž