Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná didaktika II (KAA / OBD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / OBD2 - Obecná didaktika II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Organisation of teaching/learning processes. Lesson planning.Developing learner autonomy.Developing activity and creativity in pupils.Individualisation and differentiation.Increasing pupil motivation in ELT classes.Teacher authority.Classroom management. Discipline.School culture. Classroom climate.Essential teaching skills.Evaluative / diagnostic skills.

Získané způsobilosti

Těsné sepětí s předměty obecné didaktiky a s pedagogickou praxí pomáhá vidět konkrétní problémy a klást otázky, kriticky analyzovat a hodnotit zkušenosti vlastní i cizí. Integrovaný blok je založen na mikrovýstupech, které jsou analyzovány z hlediska obecně didaktického a lingvodidaktického a jsou prvním stupněm v rozvoji profesní učitelské kompetence.

Literatura

Skalková, J. Obecná didaktika. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1821-7.Cangelosi, J.S. Strategie řízení třídy. Praha: Portál, 2006. ISBN 80-7367-118-2.Kyriacou, C. Klíčové dovednosti učitele. pRAHA: pORTÁL, 2004. ISBN 80-7178-965-8.Maňák, Josef. Nárys didaktiky. PedF MU Brno, 1999. Švec, Vlastimil et al. Praktikum didaktických dovedností. PedF MU Brno, 1996. Kalhous, Z., Obst, O. et. al. Školní didaktika. Praha, Portál, 2002. kolektiv autorů. Vybrané kapitoly z obecné didaktiky. PedF MU Brno, 1996.

Požadavky

Integrace výstupů kurzů obecné didaktiky, lingvodidaktiky a pedagogické praxe, znalost předepsané literaturyAktivní účast na seminářích (max. 2 absence) Předložení požadované dokumentace (příprava na zadané mikrovýstupy a evaluační formuláře; observační listy; kritické anotace odborné literatury dle zadání; seznam literatury)termín odevzdání portfolia: 5. 6. 2015Formát zkoušky: ústní pohovor na základě předložených materiálů v portfoliu

Garant

PaedDr. Monika Černá, Ph.D.Mgr. Helena Zitková, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Monika Černá, Ph.D.Mgr. Helena Zitková, Ph.D.