Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výzkumné metody a práce s informacemi (KAA / PINFA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / PINFA - Výzkumné metody a práce s informacemi, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod (harmonogram, požadavky).Úvod do výzkumu: definice, etapy, typy. Zadání výzkumného projektu.Plánování výzkumu: výzkumný problém, předmět, účel a cíle výzkumu, informační zdroje a jejich využití.Organizace výzkumu: projekt výzkumu, metodologie.Výzkumné metody a techniky a jejich aplikace ve výzkumu: přehled, stanovení.Kontrolní den projektů: prezentace výzkumných plánů, diskuse, zpětná vazba.Realizace výzkumu a aplikace výzkumných metod a technik: metodologie, příprava na terénní šetření.Využití IT ve výzkumu.Hodnocení výzkumu: třídění, analýza, zpracování a interpretace dat, statistické testování, kvalitativní analýza.Dokumentace a prezentace výzkumu: výzkumná zpráva, zásady a způsoby prezentace.Závěrečné prezentace a obhajoby výzkumných projektů, diskuse, zpětná vazba.

Získané způsobilosti

V předmětu si student osvojí základní dovednosti klíčové pro provádění empirických šetření v oblasti podnikové kultury a průzkumu trhu, jak v oblasti plánování výzkumu, tak v oblasti jeho realizace, vyhodnocení a prezentace.

Literatura

BELL, J. Doing your research project. A guide for first-time researchers in education and social science. Buckingham, 1993. ISBN 0-335-19094-4.VESELÁ, J. Sociologický výzkum a jeho metody. Pardubice, 2006. ŠANDEROVÁ, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha: Slon, 2005. DISMAN, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha, 2000. ISBN 80-246-0139-7.SURYNEK, A.; KOMÁRKOVÁ, R.; KAŠPAROVÁ, E. Metody sociologic-kého a sociálně psychologického výzkumu. Praha: VŠE, 1999. VESELÁ, J. Sociologické aspekty v managementu. UPa, FES, 2007.

Požadavky

1. Realizace, prezentace a obhajoba výzkumného projektu (volba tématu, formulace výzkumného problému, sekundární analýza, terénní sběr, zpracování a vyhodnocení dat, prezentace s např. MS PowerPoint/poster, odevzdání výzkumné zprávy o projektu a její obhajoba).2. Docházka (max 2 absence), povinná účast na kontrolním dni projektů (výzkumné plány): 10.4.20153. Průběžná příprava a aktivní účast na cvičeních, včetně Moodle aktivit: unicom.upce.cz, kurz: PINFA, klíč k zápisu: PINFA

Garant

Mgr. Irena Reimannová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Irena Reimannová, Ph.D.