Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentační dovednosti (KAA / PREZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / PREZ - Prezentační dovednosti, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Presentation as a part of communication.Elements and organization of presentation: content, organization, verbal/non-verbal communication, visual aspects, overall impression, aim, target audience, coordination of form and content, time management.Enhancing presentation impact, concept and originality.Elements of communication in international setting; intercultural communication.Purpose and forms of communication, purpose of presentation; audience profile; data collection and analysis, research.Visual/Audiovisual support. Power Point presentations.

Získané způsobilosti

Tento předmět jde rozvíjí způsobilost vytvořit kvalitní prezentaci s ohledem na rozvoj schopnosti provádět sběr dat a analyzovat data v rešeršní fázi přípravy vlastního projektu a konečné prezentace. Studenti se v přípravné fázi soustředí na aspekty kvalitní prezentace - určení typu prezentace a identifikování publika, podpůrné materiály vizuálního/audiovizuálního charakteru, soulad obsahu a formy jazykového projevu, neverbální prvky komunikace a další. Výuka je vedena v anglickém jazyce s důrazem na rozvoj kompetence jazykové s propojením s praktickými prezentačními dovednostmi.

Literatura

Vybrané kapitoly související s probíranou látkou. Hofstede, G. Cultures and Organizations. Software of the Mind. McGraw-Hill, 1997. Comfort, J. Effective Presentations. OUP. Mikuláštík, M. Komunikační dovednosti v praxi. Praha: Grada, 2003. Hindel, T. Making Presentations. Dorling Kindersley Ltd, 1998. Tierney, E. 101 Ways to Better Presentations. Kogan Page Ltd, 1999.

Požadavky

aktivní účast na seminářích, hodnocení prezentací ostatních, mini-projekty, řečnická cvičení.prezentace 1. - neformální prezentace na zvolené téma o délce 5 - 10 min. P 1 probíhá ve dvojicích.prezentace 2. - formální prezentace zvoleného tématického celku s využitím prezentační techniky dle zadaných kritérií o délce cca 15 min.

Garant

Mgr. Marek VítMgr. Lucie Zídková

Vyučující

Mgr. Marek VítMgr. Lucie Zídková