Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Překladatelský seminář pro učitele (KAA / ZTTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAA / ZTTP - Překladatelský seminář pro učitele, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Levels of translation.Basic techniques and principles of translation.Translation on the lexical level of text.Morphological differences between English & Czech.Translation on the syntactical level of text; cohesion and coherence.Stylistics, tone & register.Pragmatic level of text; context & intertextuality.Culturally bound items and items without equivalent (proverbs,etc.).Language levels, language situation etc..Translating drama, translating movie subtitles.Translating into second language (Cz - En).Using translation for ELT.

Získané způsobilosti

Studenti získají dovednosti v oblasti překládání z angličtiny do češtiny a opačně, naučí se základním překladatelským principům a postupům, a dovedou analyzovat překlad z hlediska teorie překladu a jazyka.

Literatura

BAKER, M. A Coursebook on Translation. London: Routledge, 2002. KUFNEROVÁ, Z. Překládání a čeština. Praha: H & H, 1994. KNITTLOVÁ, D. Teorie a praxe překladu. Olomouc: Univerzita Palackého, 2003.

Požadavky

Povinná docházka.Připravenost a aktivní účast na seminářích.Splnění všech zadaných překladů.Závěrečný překlad s komentářem.

Garant

Mgr. Olga Roebuck, Ph.D.