Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Czech Culture, Music and Traditions in (KCJ / CZCUL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / CZCUL - Czech Culture, Music and Traditions in, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) České zvyky a tradice I (jaro a léto)2) České zvyky a tradice II (podzim a zima)3) České lidové písně, hudba, tance a kroje - odlišnosti v jednotlivých regionech4) České dějiny I (od slovanského osídlení ke Karlu IV)5) České dějiny II (od husitského hnutí k Josefu II)6) České dějiny III (od českého národního obrození po současnost)7) Dějiny české hudby I (od 9.stol. po klasicismus)8) Dějiny české hudby II (od České národní školy po současnost)9) České výtvarné umění a architektura10)České divadlo a film11)Nejkrásnější a nejzajímavější místa v České republice12)Známé české osobnosti (Češi ve světě, přínos Čechů světu)13)"Typický" den/víkend "typického" Čecha (práce, škola - systém českého školství, sporty, koníčky)

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s českou historií, zvyky a tradicemi. Obeznámí se též s českou kulturou, hudbou, výtvarným uměním i každodenním životem v České republice v minulosti i současnosti.

Literatura

Čornej, P. , Pokorný J. A Brief HIstory of the Czech Lands to 2004. Prague, 2003.

Požadavky

80% docházka, seminarni prace a aktivní zapojení do krátké diskuse, která bude následovat téměř po každé přednášce.

Garant

Mgr. Hana Shánělová

Vyučující

Mgr. Hana Shánělová