Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzský jazyk - CEFR A1- (KCJ / FA1M)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / FA1M - Francouzský jazyk - CEFR A1-, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pozdravy, základní zdvořilostní obraty.Gramatika a slovní zásoba - tykání x vykání, mužský a ženský rod podstatných jmen, abeceda, číslovky 0-10.Představit se, představit někoho.Gramatika a slovní zásoba - určitý člen podstatných jmen, otázka intonací, tázací zájmena quel x quelle (věk, adresa, telefonní číslo), nepravidelná slovesa etre a avoir, slovesa první třídy (-er), národnost, číslovky 11-69.Přivlastňovací zájmena (1), mluvit o sobě.Gramatika a slovní zásoba - c´est / il est, dělivý člen, zájmeno on, vyjádření záporu ; sport, povolání, číslovky od 70.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu zvládá student základy francouzské výslovnosti, umí časovat slovesa I. třídy a některá nepravidelná slovesa (etre, aller, avoir, faire, prendre). Je schopen se představit a podat o sobě základní informace.

Literatura

MÉRIEUX, R.; LOISEAU, Y. Connexions I. Didier, Paříž, 2004. PRAVDOVÁ, M. Francouzština pro začátečníky Le français pour vous. LEDA, 1999.

Požadavky

Na konci semestru studenti absolvují písemný test, který prověří jejich znalosti. Po jeho úspěšném zvládnutí (min. 70%) následuje ústní část.Docházka: min. 75%

Garant

Mgr. Petr Stránský, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana DohnalováMgr. Petr Stránský, Ph.D.