Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý jazyk - CEFR A2 (KCJ / HNA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / HNA2 - Německý jazyk - CEFR A2, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odborné texty k historickému tématu.Gramatické jevy, které budou aktuální v souvislosti s probíranými texty, poslechy.Gramatika odborného historického jazyka (časování nepravidelných sloves, temporální systém v němčině, vedlejší věty a pořádek slov, číslovky, datum, předložky a určování času, deklinace substantiv, jména geografická, participiální vazby, pasívum).

Získané způsobilosti

Bude posílena receptivní jazyková kompetence, jakou je čtení s porozuměním a textová produkce. Studenti si osvojí práci s odborným textem, nacvičí jeho překlad a interpretaci. Budou schopni diskutovat v cílovém jazyce na historické téma. Zvládnou gramaticko - lexikální struktury daného odborného jazyka.

Literatura

BAUMBACH, R. Němčina pro historiky a archiváře. Olomouc, 2000. HŘEBÍČKOVÁ, S. Textová cvičebnice němčiny pro historiky. Karolinum, 2005. AUFDERSTRASSE, H. Themen aktuell 2. Deutsch als Fremdsprache : Niveaustufe A2. Pracovní sešit1. 1.Aufl. Ismaning: Max Hueber, 2004. AUFDERSTRASSE, H. Themen aktuell 2. Deutsch als Fremdsprache : Niveaustufe A2. Kursbuch. 1. Aufl., 2003.

Požadavky

Účast studentů na semináři (povoleny dvě absence).Aktivní účast na semináři a splnění všech úkolů během semestru (nutná jazyková korektnost).Způsob atestace: zkouška-závěrečný test - gramaticko-lexikální struktury, slovní zásoba z odborné historické němčiny, práce s odborným textem, čtení s porozuměním, překlad.

Garant

PhDr. Jan Čapek, Ph.D.