Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interkulturní komunikace (KCJ / INKO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / INKO - Interkulturní komunikace, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přehled vývoje a aktuálního stavu vědního oboru ?interkulturní komunikace?2.Výzkum a prezentace komunikačních bariér interkulturního charakteru na základě praktických zkušeností ? především v komunikaci mezi Němci a Francouzi/ Španěly/ Američany a lidmi s asijských zemí3. Analýza pojmu interkulturního vzdělávání - kritický pohled na jeho cíle a metody4. Příprava studentů na různé typy možných komunikačních situací v rámci studia i profesních činností v zahraničí.5. Stereotypy Němců v pohledu na cizince a stereotypy cizinců v pohledu na Němce

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni rozpoznat a analyzovat bariéry v komunikaci s cizinci. Studenti získají orientaci v základních pojmech oboru "interkulturní komunikace". Studenti si osvojí některé strategie řešení problémů interkulturní komunikace.

Literatura

Heringer Hans-Jürgen. Interkulturelle Kommunikation. Grundlagen und Konzepte. Tübingen/ Basel, 2004. Posiadlowski Astrid. Interkulturelle Kommunikation und Zusammenarbeit. Interkulturelle Kompetenz trainieren. Mit Übungen und Fallbeispielen. München, 2004. Dadder Rita. Interkulturelle Orientierung. Analyse ausgewählter interkultureller Trainingsprogramme. Saarbrücken, 1987. Götz, Klaus (Hrsg.). Interkulturelles Lernen / Interkulturelles Training. München, 2002. Lüsebrink Hans-Jürgen. Konzepte der interkulturellen Kommunikation. Theorieansätze und Praxisbezüge in interdisziplinärer Perspektive. St. Ingbert, 2004.

Požadavky

Účast na přednáškách min. 80%Písemný test

Garant

PhDr. Bianca Beníšková, Ph.D.Mgr. Pavel Knápek, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Bianca Beníšková, Ph.D.Mgr. Pavel Knápek, Ph.D.