Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný jazyk - německý jazyk v hist. II (KCJ / OJHI2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / OJHI2 - Odborný jazyk - německý jazyk v hist. II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Německo v období nacionálního socialismu.Německé písmo Kurrent.Německo 1945-1989.Německo po roce 1989.Rakousko: 1. a 2. republika.

Získané způsobilosti

Student má receptivní dovednosti pro práci s historicky zaměřenými texty na úrovni B2-C1. Ovládá širokou slovní zásobu z oblasti historie.

Literatura

Münkler. Die Deutsche und ihre Mythen. Berlin, 2009. Baumbach. Němčina pro historiky a archiváře. Olomouc, 2005. Hřebíčková. Textová cvičebnice němčiny pro historiky. Praha, 2005. Mann. Deutsche Geschichte 1919-1945. Frankfurt am Main, 1961. Wolff. Deutsche Sprachgeschichte von den Anfängen bis zur Gegenwart. Tübingen, 2004. Kinder H., Hilgemann W. dtv-Atlas zur Weltgeschichte. Karten und chronologischer Abriss. Band 2. München, 1991. Košnar. Německo-český archeologický slovník. Praha, 2005. Vocelka. Österreichische Geschichte. München, 2010. Rudolf H. U., Oswalt, V. TaschenAtlas. Deutsche Geschichte. Gotha, 2004.

Požadavky

Povinná účast na seminářích je 80%. Aktivní účasti v semináři.Plnění úkolů během semestru (nutná jazyková korektnost).Písemní test zaměřeného na odbornou slovní zásobu a práci s textem.

Garant

PhDr. Bianca Beníšková, Ph.D.