Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný jazyk - německý jazyk v tur. II (KCJ / OJTU2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCJ / OJTU2 - Odborný jazyk - německý jazyk v tur. II, Fakulta filozofická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Založení cestovní kanceláře.Turistické veletrhy.Trendy a tendence v cestovním ruchu.Turistické cíle v ČR a SRN.Bavorská a česká kuchyně ve srovnání (nírodní jídla, zvyklosti, typy stravovacích zařízení, složení jídelních lístků).Nabídky cestovních kanceláří (interkulturní rozdíly česko-německé, slovní zásoba, terminologie atd.).Odborný jazyk z oblasti cestovního ruchu.

Získané způsobilosti

Studenti si rozšíří odborné znalosti a slovní zásobu z oblasti cestovního ruchu. Bude rozvíjena schopnost orientovat se v odborném textu a rozšířeno spektrum cvičení k rozvoji zejména komunikativní složky jazykové výuky. Důraz je kladen na samostatnou práci studentů a prezentace na zadané téma, odpovídající odbornému zaměření.

Literatura

Lévy-Hillerich, Dorothea. Kommunikation im Tourismus. Lévy-Hillerich, Dorothea. Kommunikation im Tourismus. Věra Höppnerová. Deutsch im Tourismus/Nemčina pro pracovníky cestovního ruchu. Ekopress, 2008. Matzka u. a. Kultur-Tourismus. 2010. ISBN 978-3-85499-999-7.Heinz-Dieter Quack/Kristiane Klemm. Kulturtourismus zu Beginn des 21. Jahrhunderts. München, 2013. ISBN 978-3-486-71501-9.Formanová A. Němčina v gastronomii. Praha, 2000.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích - 80 %, Průběžné vypracování zadaných úkolů, prezentace projektů.Exkurze do SRN a následná prezentace na zadané téma.Způsob atestace: zápočet

Garant

Mgr. Lenka Matušková, Ph.D.